Informatie, educatie en inspiratie voor iedereen die wat (plant)AARDIGER wil leven.

En dit ben ik

evi

Geboren met de naam “Evi” , te Turnhout , waar ik het grootste deel van mijn kinder en jeugdtijd doorbracht .
Ook vond ik daar die ene waarmee ik besloot de rest van mijn leven te delen.
Samen hebben we vier prachtige , zeer gevoelige kinderen , twee meisjes en twee jongens waar we ontzettend trots op zijn !
Momenteel verblijven we met ons gezinnetje , waar ook onze trouwe viervoeter toe behoort, in Weelde, vlak bij de grens met onze noorderburen .

Een goede 12 jaar geleden werd ik geconfronteerd met de ziekte fibromyalgie, ook wel weke delenreuma genaamd , waardoor ik verplicht werd mijn werk buitenshuis uit te zwaaien.Het is een helse rit geweest, maar het heeft me uiteraard gevormd en doen uitgroeien tot de persoon die ik vandaag ben.

Mensen en hun leefwereld hebben me altijd geintrigeerd en ik ben dan ook altijd doorgegaan, vaak op vrijwillige basis , in het bijstaan van gezinnen in het oplossen van dagdagelijkse en meer uitzonderlijke problemen .

Drie van onze vier kinderen hebben een ASS of gerelateerde diagnose bij in hun levenspakketje gestopt gekregen en dat maakt het soms een flinke uitdaging om onze mallemolen te doen draaien, maar ook de lessen die wij hierdoor hebben mogen leren, zijn meer waard dan al het goud ter wereld.

Voeding is iets wat altijd een groot issue geweest is in dit gezin , omwille van smaken, structuren , geuren en kleuren die niet altijd gewenst of gesmaakt worden door onze zeer fijngevoelige kinderen, maar het is ook iets wat zodanig verweven is in elke dag, van ochtend tot avond, dat je het niet zomaar eventjes aan de kant schuift en er wat anders voor in de plek stopt…hmmm dat maakt een mens creatief .

Voeding is ook iets wat in de afgelopen jaren in mijn persoonlijke leefwereld een ontzettend grote rol gespeeld heeft , in eerste instantie omdat ik door mijn fibro de kilo’s ging opstapelen tot op een punt dat het voor mijn lichaam niet meer verantwoord was om zo verder te gaan.

Na lang, heeeeeeeel lang wikken en wegen , werd het besluit genomen om in 2009 een gastric bypass te ondergaan, niet geheel zonder risico gezien mijn medische achtergrond, maar het leek een heel geslaagd plan in de eerste maanden na de ingreep.
Voor het eerst in jaren , kon ik alles eten inclusief rauwkost !

De kilo’s gingen de goeie kant op en dat was natuurlijk wel een fijn gevoel , maar na verloop van tijd bouwde zich een ruime intollerantie op voor verscheidene voedingswaren , waar ik nu niet heel uitgebreid op inga, maar het brengt me wel op het punt waar ik vandaag sta op gebied van eten, koken, leven.

Heb ik spijt van mijn beslissing ? Neen, want zonder mijn ingreep , zou ik waarschijnlijk de kans hebben laten liggen om me te verdiepen in een gezonde voeding , die grotendeels “vegan” is .

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>